تبلیغات
حشره شناسی - راه کار مبارزه با بیماری آتشک در کشاورزی ارگانیک
حشره شناسی
ببخش و بگذر
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


ضمن سلام و خوش آمد گویی ، لطفا با ارسال ایمیل مرا در جریان نظرات و سوالات خود قرار دهید . در صورت نیاز میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید.
باسپاس
mob: 09372950810
Email:poneh66@gmail.com

مدیر وبلاگ :تک درخت مزرعه
نویسندگان
نظرسنجی
مطالب وبلاگ را چگونه ارزیابی می کنید ؟





آتشک

آتشک از بیماری های بسیار مهم و خطرناک درختان گلابی ، سیب و به محسوب می شود . خسارت این بیماری قابل قیاس با هیچ یک از بیماری های درختان میوة دانه دار نبوده و خسارت وارده بر محصولات باغی در بعضی از سال ها غیر قابل جبران می باشد .

جهت کاهش تعداد سم پاشی و هزینه های مربوطه ، در سمپاشی زمستانی و پیش بهاره ، مخلوط بردوفیکس با روغن ولک که اثر بیشتری دارند با فرمول زیر توصیه می شود :

3 لیتر روغن ولک + 1 لیتر بردوفیکس + 100 لیتر آب

علایم بیماری

بیماری معمولاً روی گل ها در اوایل فصل بهار ظاهر می شود . ابتدا حالت آب سوخته پیدا کرده و کمی بعد پژمرده و قهوه ای رنگ می شوند ، سپس علایم بیماری در اطراف جام گل ، روی برگ ها و نوک شاخه های جوان ظاهر می شود .

با توسعة بیماری ، شاخه های بیمار به سرعت پژمرده شده و به دلیل سوختگی و خمیدگی بیش از حد ، قسمت های انتهایی شاخه حالتی شبیه به عصا پیدا می کنند .

باغ حالت آتش گرفتگی و سوختگی به خود گرفته زیرا انبوه برگ های چروکیده و قهوه ای در لابه لای برگ ها ، شاخه ها و میوه های سالم درختان پراکنده اند .

در صورت کنترل نشدن بیماری در این مرحله باکتری به سرعت از شاخه های جوان آلوده به سمت شاخه های بزرگ رفته تا حد تنة اصلی درخت نفوذ پیدا می کند . سرعت حرکت باکتری در شاخه های آلوده 3 سانتی متر در روز می باشد و با نفوذ باکتری به شاخه های بزرگ و تنة اصلی ، شانکر ایجاد می شود .

بردوفیکس با دانه بندی خیلی ریز و چسبندگی مطلوب ، بهترین قارچ کش و باکتری کش با اثر حفاظتی ، تماسی و معالج در طیف وسیعی می باشد .

نحوة انتشار و چرخة زیستی باکتری

ü     به صورت تراوشات چسبناک در سطح شاخه ها

ü     به شکل شانکر ها یا پوست مردگی های زمستانه روی شاخه های بزرگ

ü     به حالت انگلی و غیر بیماری زا در سطح و درون اندام های مختلف گیاهان میزبان

ü     فاز بهاره ، همزمان با آلودگی های اولیه در مرحلة شکوفه دهی و بلایت شکوفه

ü     فاز زمستانه ، همزمان با آلودگی های ثانویه و پیدایش شانکرها که از اواخر فصل تابستان و اوایل فصل پاییز تا پایان فصل زمستان ادامه دارد .

ü     باکتری در اطراف شانکرها زمستان گذرانی می کند .

ü     با شروع فصل بهار و مساعد شدن آب و هوا ، شانکرها و توده های باکتریایی مجتمع در داخل شانکرها با جذب آب فعال تر شده و به دلیل افزایش حجم زیر پوست شانکرها ، مقداری از سلول های باکتریایی به صورت تراوشات چسبناک از منافذ پوست به بیرون نشت می کند .

ü     تغذیه یا تماس حشرات ، پرندگان ، باد ، باران و انسان با این تراوشات مملو از باکتری و انتقال آن به سطح شکوفه ها و شاخه های جوان باعث گسترش سریع بیماری می شود .

ü     کلالة گل ، گرده دان پرچم و شهد دان گل به عنوان حساس ترین و مهم ترین و طبیعی ترین محل ها برای نفوذ و تکثیر باکتری هستند .

ü     این باکتری به آسانی می تواند از طریق زخم های فیزیکی ناشی از شکسته شدن شاخه ها ، ریزش گلبرگ ها ، هرس شاخه های زائد و ... در بافت درختان میوه وارد شده و در کمترین زمان درختان را بیمار کند .

بردوفیکس خطر یخبندان را کم کرده و برای زنبور عسل بی خطر است و تا حدودی دافع حشرات و حلزون می باشد .

شرایط مطلوب برای شدت آلودگی ها و توسعة بیماری

خطر بروز و طغیان بیماری هنگامی است که درجه حرارت روز ها از حدود 18 الی 20 درجة سانتی گراد و رطوبت نسبی محیط از 60% فراتر برود .

پیشگیری

1 . با مدیریت و پیگیری دستورالعمل کارشناسان حفظ نباتات و رعایت بهداشت کامل باغ ها ، از ورود باکتری جلوگیری شده و با کنترل به موقع ، بیماری در منطقه شیوع پیدا نمی کند .

2 . از کاشت توأم چندین گیاه میزبان باکتری مانند سیب ، به و گلابی در یک باغ خودداری شود .

3 . از کاشت درختان بسیار حساس به این باکتری مانند به و زالزالک به عنوان بادشکن در اطراف باغ ها خودداری نموده و به جای آنها از درختان غیر مثمر استفاده شود .

4 . به تدریج انواع مقاوم به این بیماری جایگزین انواع حساس شود .

5 . مصرف کودهای ازته به حداقل برسد .

6 . حساسیت به بیماری آتشک در خاک های اسیدی بیشتر بوده لذا توصیه می شود PH خاک ها در باغ های جدید قبل از کاشت نهال با افزودن آهک کنترل و تنظیم شود .

راه های کنترل بیماری

الف ) هرس

Ø     عملیات هرس تا حد امکان در فصل زمستان انجام شود .

Ø     با بازدید نهال ها ، سرشاخه های درختان و گیاهان زینتی میزبان چون رز ، سعی شود بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شده و مبارزه شود .

Ø     به محض مشاهدة علایم اولیة بیماری ، شاخه های آلوده به سرعت هرس شده و مابقی سمپاشی شوند .

Ø     از انجام هرس در روزهای بارانی و مرطوب جداً خودداری شود .

Ø     هرس بسته به میزان و شرایط آلودگی بین 15 الی 30 سانتی متر از محل مشاهدة علایم بیماری الزامی است

Ø     با هر بار هرس روی شاخه های آلوده ، ابزار های هرس مثل قیچی ، چاقو یا اره ضدعفونی شود .

Ø     شاخه های هرس شده خود منبع آلودگی بوده بنابراین بعداز هرس شاخه ها جمع آوری و سوزانده شوند .

Ø     در صورت وجود علایم شدید آلودگی بایستی درخت را حذف کرد .

ب ) مبارزة شیمیایی

Ø     سمپاشی با بردوفیکس 1% در زمان متورم شدن جوانه ( قبل از گلدهی )

Ø     سمپاشی در زمان گلدهی با بردوفیکس ( سم ارگانیک ) 2% ، 3 مرتبه

نوبت اول در زمان باز شدن 5% شکوفه ها

نوبت دوم در زمان باز شدن 50% شکوفه ها

نوبت سوم در زمان باز شدن کامل شکوفه ها

Ø     سمپاشی با بردوفیکس 5% با فاصلة زمانی 7 الی 21 روز بعداز دورة گلدهی

عامل بیماری باکتری Erwinia amylovora

منبع : مجلة سرزمین سبز شمارة 107





نوع مطلب : کشاورزی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 14 خرداد 1391
پنجشنبه 18 شهریور 1395 08:11 ب.ظ
باسلام ووقت بخیر.توضیحاتتون خلاصه امامفیدبود.من توی حیاطم انواع واقسام درختاروکاشتم منتهی انواع آلوها صمغ میزنن وکارمو سخت کرده وبااکسی کلرورمس بابرس به تنه درخت میزنم ولی بازم شیره درمیاد.راسیتش خستم کرده درختو قطع کنم یا روشمواصلاح
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی